Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζομένους επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων

0
861

Τέθηκε σε λειτουργία η εξειδικευμένη πλατφόρμα https://ergasia.testing.gov.gr/ για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, που διαθέτουν άνω των 20 ατόμων προσωπικό. Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του και το κινητό του τηλέφωνο, στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

Στη συνέχεια θα λαμβάνει στο κινητό τηλέφωνο ένα μήνυμα (SMS) με την ημέρα, την ώρα και τη διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί για να κάνει το τεστ. Μάλιστα η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία διάρκειας 3 ωρών.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα αυτή ΔΕΝ αφορά εργαζόμενους με συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια, πυρετό  κλπ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διενέργεια περισσότερων γρήγορων διαγνωστικών τεστ στις επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην πιο ασφαλή επαναλειτουργία της οικονομίας με τον ταχύτερο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων Covid και την αποφυγή δημιουργίας εστιών υπερμετάδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι, εξακολουθεί να λειτουργεί η πλατφόρμα testing.gov.gr που παρέχει επίσης τη δυνατότητα δωρεάν διάγνωσης σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα η χώρα μας σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων τεστ με περίπου 46.000 την ημέρα (σε επταήμερη κυλιόμενη βάση), γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα σε υψηλή θέση στην Ε.Ε. όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα: