Πάνω από 4,3 εκατ. Έλληνες έλαβαν φάρμακα της Novartis το 2020 για περισσότερες από 100 θεραπείες

0
768

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το οικονομικό αποτύπωμα φαρμακοβιομηχανίας Novartis  στη χώρα μας το 2020.  Συγκεκριμένα η οικονομική  συνεισφορά της ήταν άνω των 149 εκατ. δολαρίων στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020 και περισσότεροι από 4.300.000 Έλληνες είχαν πρόσβαση σε πάνω από 100 θεραπείες.

Επίσης  δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 200, ποσοστό που φθάνει το 11%, σχετίζονται με την καινοτομία. Παράλληλα πραγματοποίησε 69 διεθνείς κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν  περισσότεροι από 800 Έλληνες ασθενείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 60% των θέσεων αυξημένης ευθύνης το 2020 καλύφθηκε από γυναίκες και οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν περισσότερες από 33.500 ώρες επιμόρφωσης.

Η αποτίμηση έγινε με τους λεγόμενους δείκτες Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασης (SEE). Ακόμη, η Novartis παρουσίασε τους στόχους της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) για το 2025-2030.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas, δήλωσε: «Στη διάρκεια μιας χρονιάς αξιοσημείωτων προκλήσεων, η αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Παρά το πλήθος των προκλήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων, το 2020 οι μακροχρόνιες προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού συνεχίσαμε να παράγουμε αξία και να παρέχουμε λύσεις, όχι μόνο προς όφελος του οικοσυστήματος υγείας και των ασθενών, αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας δήλωσε: «Στην Novartis Hellas έχουμε ενσωματώσει τα κριτήρια ESG σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καθώς και στην λειτουργία μας ως καλός εταιρικός πολίτης. Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών, μεγιστοποιώντας την αξία που επιστρέφουμε στους ανθρώπους μας, στους Έλληνες ασθενείς και στην κοινωνία, καθώς και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με όλους μας τους συμμετόχους μας».