ΠΑΣΠΑΜΑ :Κορωνοϊός και ελλείψεις αίματος

0
683

Συγκινητική είναι η μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στο κάλεσμα για αιμοδοσία του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ) και άλλων φορέων στην αρχή της πανδημίας. Αρκετοί προσήλθαν σε καλέσματα αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα, χαρίζοντας το δώρο της ζωής, το αίμα τους και με αυτή τους την κίνηση έδωσαν ελπίδα και μια ανάσα ανακούφισης στις τεράστιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα. Ο ΠΑΣΠΑΜΑ σε σχετική ανακοίνωση του τους ευχαριστεί όλους ωστόσο υπενθυμίζει ότι οι ανάγκες για αίμα στη χώρα μας είναι μεγάλες.

«Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας και  ευχόμαστε υγεία και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Εν τούτοις, οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν η αγωνία των πασχόντων από Θαλασσαιμία για την επάρκεια αίματος που τους κρατά στη ζωή και διατηρεί την υγεία τους σε καλή κατάσταση. Ήδη τα αποθέματα αρχίζουν να μειώνονται και αυτό πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

Γι’ αυτό οι εκκλήσεις μας να μην ατονήσει αυτή η προσπάθεια συλλογής εθελοντικά προσφερόμενου αίματος συνεχίζονται και θα συνεχίζονται ώστε να μη μπει σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση αόρατου πολέμου».

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ καλεί όλους τους υγιείς συνανθρώπους μας να έρθουν να αιμοδοτήσουν και να συνεχίσουν να αιμοδοτούν τακτικά, χωρίς να φοβούνται, αφού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Ε.ΚΕ.Α ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του www.ekea.gr όλες τις προγραμματισμένες εξωτερικές αιμοληψίες. Ταυτόχρονα λειτουργεί σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Δημοτικό γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», Λ. Θηβών 314, Αιγάλεω, Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00-20.00 (15.00-20.00 κατόπιν τηλ. Ραντεβού 2105697986).

Επίσης διενεργούνται αιμοληψίες σε χώρους εκτός νοσοκομείων με τη συνεργασία δήμων και φορέων σε όλη την επικράτεια αλλά και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και ευρισκόμενες οι περισσότερες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Για να μην αφήσουμε την ελπίδα να χαθεί ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε αίμα.