Πέντε νέες δομές Ψυχικής Υγείας σε Κρήτη, Σέρρες και Θεσσαλονίκη

0
276

Πέντε νέες δομές Ψυχικής Υγείας  εγκαινιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και το Ηράκλειο Κρήτης. Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και σύμβουλοι σταδιοδρομίας, προσφέρουν μεταξύ άλλων  δωρεάν υπηρεσίες υγείας για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης και του εργασιακού στρες.

Αναλυτικά σε λειτουργία τίθενται το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη,  το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα για την Ψυχική Υγεία Ενηλίκων στις Σέρρες και το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα για την άνοια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων «IASIS At Work»

Το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της Βορείου Ελλάδας υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού από την ΑμκΕ ΙΑΣΙΣ.

-Παρέχονται: Δωρεάν υπηρεσίες για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας, την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης και του εργασιακού στρες, την ανάπτυξη επαγγελματικής προσαρμοστικότητας και ανθεκτικότητας, την καταπολέμηση της εργασιακής ανασφάλειας, του εργασιακού εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό χώρο και την επανένταξη στην εργασία.

-Στελέχωση: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, ψυχίατροι και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό.

Για ραντεβού: 2314071423 ή να στείλουν εmail στο atwork@iasismed.eu.

Σέρρες :Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων ΕΝ ΟΡΑΜΑ

Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού από τον Σύλλογο Οικογενειών Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Αλτσχάιμερ και Συναφείς Διαταραχές του Νομού Σερρών και καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

-Παρέχονται ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, υποστήριξη της οικογένειας, εργοθεραπεία, επαγγελματική κατάρτιση και επανένταξη.

-Στελέχωση: με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, εικαστικό θεατρολόγο, καθηγητή πληροφορικής, νοσηλευτές και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό

-Κινητή Μονάδα: Για κατ’ οίκον παρέμβαση και επισκέψεις με κλιμάκια ειδικών σε χώρους όπου παραχωρούν οι εκάστοτε Δήμοι. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι: ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, συνταγογράφηση, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, κοινωνικές υπηρεσίες σε θέματα επιδομάτων, συντάξεων και δικαιωμάτων, εργοθεραπεία. Στελέχωση: με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό επιστήμονα, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό. Για ραντεβού: τηλ. 2321063388 και 2321063559.

Κέντρο Ημέρας και  Κινητή Μονάδα για ασθενείς με άνοια και συναφείς διαταραχές. Το έργο υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

-Παρέχονται: δωρεάν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους με άνοια, τις οικογένειές τους, τους φροντιστές τους και στους ηλικιωμένους του Ηρακλείου, καθώς υλοποιεί προγράμματα υγιούς γήρανσης.

-Στελέχωση: με νευροψυχολόγους, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπεύτρια και γυμνάστρια.

-Ιατρείο Μνήμης

Κινητή Μονάδα, στελεχωμένη με νευρολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργό και οδοντίατρο, που θα πραγματοποιεί δράσεις στα χωριά του Νομού Ηρακλείου και παρεμβάσεις κατ’ οίκον.

Για ραντεβού:  τηλ. 6906095746 ή email στο alzheimer.heraklion@gmail.com

Στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων Δομών η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη ανέφερε μεταξύ άλλων «Έχουμε ήδη εγκαινιάσει 17 Δομές και στον σχεδιασμό μας έχουμε μεριμνήσει ειδικά για τους εργαζόμενους, που έχουν να αντιμετωπίσουν την επαγγελματική εξουθένωση, την ανασφάλεια, το άγχος, και φαινόμενα παρενόχλησης και εκφοβισμού στον εργασιακό χώρο, καθώς και τους ηλικιωμένους μας, με Οικοτροφεία, Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες στην κοινότητα. Η λειτουργία των Δομών αποτυπώνεται σε διακριτούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία και έχουν ήδη προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για άλλες 30 Δομές Ψυχικής Υγείας».