
Συνεχίζεται και τον Αύγουστο η διάθεση των self test σε παιδιά εφήβους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας από αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου θα γίνεται η διαμονή των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test). Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από τα φαρμακεία της χώρας τέσσερα (4) τεστ. Οι Δικαιούχοι είναι:
- Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
- Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
- Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι:
– Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο ελέγχους (τεστ) κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.
– Ο πρώτος έλεγχος είναι αυτοδιαγνωστικός (self-test), διατίθεται δωρεάν από το Κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος (τεστ) είναι ταχύς αντιγονικός (rapidtest), πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζόμενου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ, θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.