Πολυχώρος άθλησης βγαλμένος από τα παραμύθια στην Άνω Γλυφάδα

0
1540

Ένας καταπράσινος αθλητικός πολυχώρος «στολίδι» για Καλλισθενική γυμναστική με πολλά μονόζυγα σε διαφορετικά ύψη, στίβο με υπερσύγχρονο ταρτάν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους της Γλυφάδας! Ένα ακόμη έργο ζωής με τη σφραγίδα του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου ολοκληρώθηκε, για να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της Γλυφάδας. Στο τέρμα της οδού Ελευθέρου Ανθρώπου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο ανοιχτός πολυχώρος άθλησης και αναψυχής με πανύψηλα δέντρα και παιδική χαρα παραδίδεται στους Γλυφαδιώτες.

«Αξιοποιήσαμε όλο το χρόνο της καραντίνας για να τρέξουμε γρήγορα και το έργο αυτό και τώρα το παραδίδουμε στην πόλη μας ολοκαίνουργιο: Πολυχώρος άθλησης με τελευταίας γενιάς ταρτάν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, παιδότοπος (θα ανοίξει όταν επιτραπεί), καθιστικά, νέος φωτισμός, νέα μεγάλα δέντρα κι άλλα πολλά, σε μια σύγχρονη εγκατάσταση για μικρούς και μεγάλους. Παραδίδουμε στη πόλη μας μια ολοκαίνουρια υποδομή που και πάλι δημιουργήσαμε με όλη μας την αγάπη και τη φροντίδα. Συνεχίζουμε», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος προσφέρεται για Καλλισθενική γυμναστική ένα εξαιρετικά απαιτητικό είδος άσκησης που γυμνάζει το σώμα αλλά και μυαλό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η άσκηση είναι ένα από τις πέντε έξυπνες συνήθειες που καθυστερούν τα γηρατειά!

Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα έρευνας της περίφημης Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan. Η εγκυρότητα της εν λόγω έρευνας είναι αδιαμφισβήτητη καθώς σε αυτή συμμετείχαν 73.000 γυναίκες και διήρκεσε περί τα 34 χρόνια με στοιχεία από όλες τις βαθμίδες υγείας.

Οι συγγραφείς της διαπίστωσαν ότι γυναίκες ηλικίας 50 ετών που διατήρησαν τις ακόλουθες πέντε υγιεινές συνήθειες, έζησαν κατά μέσο όρο 10,7 χρόνια χωρίς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σε σύγκριση με τις αρχικώς υγιείς γυναίκες που δεν ασκούσαν καμία από αυτές τις συνήθειες στην ηλικία των 50 ετών. Και οι πέντε αυτές συνήθεις είναι:

-Άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα
-Υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και διαιτολογίου
-Διατήρηση του δείκτη μάζας σώματος στο φυσιολογικό εύρος
-Κατανάλωση αλκοόλ έως ένα ποτήρι (μεζούρα) ημερησίως,
– Αποφυγή καπνίσματος

Χώροι άθλησης όπως ο συγκεκριμένος στην Άνω Γλυφάδα, θα πείσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους  να σηκωθούν από τον καναπέ, να φορέσουν τη φόρμα και τα αθλητικά τους παπούτσια και να κάνουν ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό τους! Να αθληθούν, γιατί είναι γνωστό ότι η ακινησία είναι αναπηρία!