Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM στα Growth Awards 2022

0
257

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η GrantThornton. To βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλαος Ρασσιάς κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Περιστύλιο του Ζάππειου Μεγάρου.

H RAFARM αναδείχτηκε μια εκ των έξι νικητριών βάσει της αξιολόγησης που πραγματοποίησε η 20μελής Επιτροπή Βραβεύσεων. Η επιλογή των νικητών γίνεται μέσω της άντλησης πληροφοριών από δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, για περισσότερες από 8.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με γνώμονα βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη βράβευση ο  κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM, ανέφερε: «Μας τιμά ιδιαιτέρως η διάκριση αυτή καθώς αναδεικνύει την αναπτυξιακή μας δυναμική και τη συμβολή μας στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν. Στη RAFARM, κάθε μέρα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Επενδύουμε και εξελίσσουμε την τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη και παραγωγή στείρων οφθαλμικών και ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οραματιζόμαστε, πρωτοπορούμε και αναπτυσσόμαστε μαζί με τους ανθρώπους μας, για μία καλύτερη ζωή, για ένα πιο υγιές μέλλον».

Η RAFARM είναι μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με εξωστρέφεια και προσανατολισμό στην καινοτομία. Η εταιρεία επενδύει ετησίως το 10% του καθαρού κύκλου εργασιών της εταιρείας στην Έρευνα και Ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες. Για την πενταετία 2021-2025,  η εταιρεία υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην χώρα μας.

Τα GrowthAwards αποτελούν μία πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που συνέβαλαν καταλυτικά στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας, έχοντας ως γνώμονα τη δυναμική ανάπτυξη, την έρευνα & καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ψηφιακή εξέλιξη, την υιοθέτηση σύγχρονης προσέγγισης ESG (Environmental, Social&Governance) και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.