Θεμιστοκλέους: Σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους νέους 15-17 ετών

0
737

Διευκρινίσεις για την πλατφόρμα εμβολιασμού 15-17 ετών έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα με ένα tweet του, σήμερα το πρωί, ο γενικός γραμματέας της ΠΦΥ ενημέρωσε πως η πλατφόρμα ανοίγει το απόγευμα, και μάλιστα θα ανανεώνεται.

«Η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα. Συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006). Κάθε 15 ημέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15», σχολίασε στο προφίλ του στο Twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται πως μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και  θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, ραντεβού θα κλείνεται στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.