Το βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέκτησε η Ά Νευρολογική Κλινική του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου

0
80

Το πρώτο βραβείο στο “Διαγωνισμό Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022” κατέκτησε η Α’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η διάκριση αφορούσε στον τομέα «Υγεία και Κοινωνικές Υποθέσεις» για την πρόταση με τίτλο «Πρωτοβουλία Σχεδιασμού και Υλοποίησης Νέου Ειδικού Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον μέσω του Ειδικού Ιατρείου Τηλεϊατρικής».

Το βραβείο παρέδωσε σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Στο εγχείρημα συνέβαλαν ο αναπληρωτής καθηγητής Σωκράτης Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της Κλινικής Καθηγητή Λεωνίδα Στεφανή, ο προηγούμενος πρόεδρο του Νοσοκομείου και νυν πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητή Γεράσιμος Σιάσος και τον πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αιγινήτειο», «Αρεταίειο» και Αντιπρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νίκος Αρκαδόπουλος.

Επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας για την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, αλλά και η ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων αναφορικά με την ψηφιακή στρατηγική της χώρας.