Τρεις νεκροί στην ιδιωτική κλινική αιμοκάθαρσης στο Περιστέρι

0
299

Νέα δεδομένα με τους νεκρούς στις δυο ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. Και τα τρία θύματα από κορωνοϊό προέρχονται από την κλινική  στο Περιστέρι και όχι από το Ελληνικό. Στο υπουργείο Υγείας επικρατεί έντονος προβληματισμός και σύμφωνα με πληροφορίες ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας φαίνεται να είναι εξοργισμένος με την κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα στην κλινική του Περιστεριού, όπου απεβίωσαν τρεις ασθενείς από το τμήμα αιμοκάθαρσης.

Σήμερα το πρωί ο κ. Τσιόδρας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν την κλινική όπου τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν άλλους έξι ασθενείς στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζόμενοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετό τη Μεγάλη εβδομάδα και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, πάντως, γεννιούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τους ελέγχους που γίνονται -εάν γίνονται- στις ιδιωτικές κλινικές, τα άσυλα ανιάτων και τις υγειονομικές δομές, όπου νοσηλεύονται χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες με παθολογικά αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα. Να σημειωθεί ότι  πρόσφατα η εφημερίδα The Guardian σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 45% με 50% των θανάτων από κορωνοϊό στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία Αγγλία, Βέλγιο έχει εντοπιστεί στις υγειονομικές δομές που ζουν χρόνιοι πάσχοντες. Στην χώρα μας άραγε τι έλεγχοι γίνονται;