Χαρδαλιάς: Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς

0
331

Αυστηρές συστάσεις για την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης μετά τον συνωστισμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις πλατείες έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.Μάλιστα τόνισε ότι ορισμένοι επιχειρούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα, σε θέμα βαθιά πολιτικό τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε  τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες και τις εκατόμβες νεκρών που θρηνούν η  Ιταλία, η  Ισπανία οι Η.Π.Α και πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

«Μπορεί τα στοιχεία όντως να είναι καλά, αλλά, ξαναλέω, είναι γιατί έτσι εφαρμόσαμε με συνέπεια τα μέτρα πριν αρκετές ημέρες. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, προφανώς δεν μπορούμε απλά να μένουμε εσαεί στο σπίτι, όμως όπου βγούμε, ό,τι κάνουμε, πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής. Χέρια, απόσταση, μάσκα» τόνισε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θέλω να μιλήσω ιδιαίτερα για κάποιους που, μη σεβόμενοι την κοινή προσπάθεια, συγκεντρώνονται σε πλατείες και βλέπουμε εικόνες προ της εποχής του κορωνοϊού, προσπαθώντας να δώσουν μάλιστα πολιτική χροιά στην κίνησή τους λες και αντιστέκονται σε κάτι. Επιχειρούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε θέμα βαθιά πολιτικό. Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές, ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει. Υπάρχει, κυκλοφορεί ανάμεσά μας, δεν εξαφανίστηκε. Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς. Και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε για ακόμη φορά ότι  ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές, καθυστερεί την επιστροφή στη νέα καθημερινότητα, δείχνει έλλειψη σεβασμού στη ζωή των ανθρώπων.

Επίσης επισήμανε το αυτονόητο για τους πολλούς αλλά δύσκολο να το αντιληφθούν όσοι  διακατέχονται από εμμονές:  «Ο καθένας μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή του, δεν μπορεί όμως να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού του και να υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια μιας κοινωνίας, όταν μάλιστα ξέρει από τις εικόνες, σε ολόκληρο τον κόσμο, τι ακριβώς θα μπορούσε ή μπορεί να συμβεί».

Έξι νέα κρούσματα κανένας νεκρός από Covid-19 σήμερα

Έξι νέα κρούσματα και κανέναν νέο θάνατο ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Συνολικά πλέον στη χώρα μας τα κρούσματα είναι 2.716 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες και τα 603 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

Επίσης 30 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 10 είναι γυναίκες. Την ίδια στιγμή, 87 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο υποπτέραρχος κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Ο συνολικός απολογισμός παραμένει στους 151 θανάτους.

Οι 40 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.