Χαρδαλιάς: Πέντε περιοχές ουραγοί στον εμβολιασμό

0
140

Πέντε Περιφερειακές ενότητες έρχονται τελευταίες στη λίστα με τους εμβολιασμούς των κατοίκων τους. Παράλληλα καμία Περιφέρεια της χώρας δεν είναι στο κόκκινο ενώ 28 από τις 74 Περιφέρειες είναι στο πορτοκαλί.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου από το υπουργείο Υγείας. Στη συνέντευξη συμμετείχαν η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναλυτικά οι πέντε περιοχές που είναι ουραγοί στον εμβολιασμό είναι η Φλώρινα,  η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα: «Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Οι Περιφέρειες αυτές είναι: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Επίσης  28 αυτές περιφέρειες βρίσκονται στο πορτοκαλί. Αυτές είναι: Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης, Νάξος, Τήνος, Άνδρος, Μύκονος, Κάλυμνος, Λέσβος και Αττική (πλην Νήσων).

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων, ώστε να συνεχιστεί η σταθεροποίηση και ο περιορισμός της διασποράς του ιού στην κοινότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Επιπλέον, ζήτησε την προσοχή των πολιτών σε 4 περιοχές στις οποίες παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα μικρή αύξηση του ιικού φορτίου -την στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μείωση ή σταθεροποίησή του. Αυτές είναι η Καλαμάτα, η Ρόδος, η Νάξος και η Κατερίνη.