Υγεία και ασφάλεια για εργαζόμενους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

0
78

Τιμώντας την 3η Δεκέμβρη, Εθνική & Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία, ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις, ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Υγεία και ασφάλεια για εργαζόμενους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 από τις 13:30΄ έως τις 15:30΄.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ιδίως την περίοδο της πανδημίας COVID-19.Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νομοθετικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των ατόμων αυτών στην εργασία, στον ρόλο των επιχειρήσεων, καθώς και στις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Έγκριτοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή τους στην εργασία. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες εκπροσώπων φορέων, καθώς και ομοσπονδιών, μέλη της ΕΣΑμεΑ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας και χρονίων παθήσεων.Κάντε την εγγραφή σας εδώ