Υπουργός Υγείας: Νέα έργα και σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στο νοσοκομείο Λαϊκό.

0
179

Την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του Νοσοκομείου Λαϊκού και νέα ασανσέρ, με σκοπό οι αιματολογικοί ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και νέα, τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το Νοσοκομείο. Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό». Ο υπουργός παράλληλα  έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού: «Όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε αυτή την προσπάθειά μας. Τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Διοίκηση και το Προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ περιηγήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Καρδιολογική Κλινική και στη Μονάδα Εμφραγμάτων. Διαπίστωσε επίσης την πρόοδο των εργασιών  ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του Νοσοκομείου, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Το «Λαϊκό» διαθέτει μία εξαιρετική Αιματολογική Κλινική, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης και Αριστείας, όπου εξωτερικοί ασθενείς έρχονται από όλη την Ελλάδα για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει. Ανακοινώνω σήμερα την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του Νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε αυτοί οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και νέα, τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το Νοσοκομείο».

Ο υπουργός επίσης είδε την εξέλιξη της πορείας των έργων, στους καινούριους χώρους υγιεινής που είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ακόμα ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα «Next Generation» του ΕΣΠΑ υπάρχει, η ψηφιοποίηση των Νοσοκομείων και το πράσινο Νοσοκομείο. Επίσης είπε ότι θα μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές, ενώ  οι θέσεις  επικουρικών ιατρών θα μετατραπούν σε Επιμελητές Β, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός επισκέφτηκε  τις νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και διαπίστωσε την εξαιρετική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπως και την υποδειγματική λειτουργία του triage και των εξωτερικών ιατρείων.

Ο υπουργός σχολιάζοντας την κατάσταση στην Αθήνα μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε μεταξύ άλλων: «Δείξαμε ότι μπορούμε και συνεχώς θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ στο λεκανοπέδιο της Αττικής –  και ένα από τα νοσοκομεία είναι το «Λαϊκό» – και σε όλη την Ελλάδα. Τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αντιμετωπίζουμε μία έκτακτη κατάσταση Δημόσιας Υγείας, που τα τραγικά αποτελέσματά της τα βλέπουμε σε άλλες χώρες και γύρω μας. Η έκκλησή μου για μία ακόμη φορά, είναι όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε αυτή την προσπάθειά μας, που αξίζει όσο τίποτα άλλο, να σωθεί ακόμα και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή».