Σεξ για τον πονοκέφαλο, τους πόνους στην πλάτη και την… πίεση!

0
637

Το σεξ μακραίνει τη ζωή και μειώνει το άγχος γι΄ αυτό και οι άνθρωποι που δεν παραιτούνται και χαίρονται τον έρωτα με το έτερον ήμισυ, είναι άτομα πιο συναισθηματικά, δραστήρια, που αγαπούν τη ζωή, τον σύντροφό τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), θεωρεί το σεξ τον τέταρτο, από τους πέντε δείκτες υγείας, που σηματοδοτούν την καλή ποιότητα ζωής. Πρώτος είναι ο ύπνος και ακολουθούν η διατροφή, η άσκηση, το σεξ και η συναισθηματική πληρότητα. Αξίζει μάλιστα να τονισθεί ότι η διατήρηση της σεξουαλικής ζωής αναλογεί στο 45% της καλής ποιότητας ζωής.

Το σεξ λοιπόν είναι και παυσίπονο και προστατεύει την καρδιά από την υπέρταση και έχει αντικαρκινική δράση. Δεν τα λέμε εμείς αυτά αλλά οι έρευνες. Ας τις δούμε μαζί.

Ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη: Ο οργασμός είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικός από τα παυσίπονα στη μείωση του πόνου και του άγχους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Munster στη Γερμανία, η οποία έδειξε ότι οι μισοί από τους πάσχοντες ένιωθαν λιγότερο πόνο μετά τη «χρήση της σεξουαλικής δραστηριότητας ως θεραπευτικό εργαλείο».

Έχει αντιγηραντική δράση: Το συχνό και καλό σεξ, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε έως και επτά χρόνια νεότεροι, με τη λεπτομέρεια της εν λόγω επίδρασης να έγκειται στην τρυφερή και ερωτική σεξουαλική επαφή, όπως υποστηρίζει ο Δρ. David Weeks, νευροψυχολόγος στο Βασικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη: Οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 φορές τον μήνα, είτε μέσω σεξουαλικής επαφής, ονείρωξης ή αυνανισμού, έχουν κατά 1/3 λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard.

Μειώνει την πιθανότητα θανάτου μετά από καρδιακή προσβολή: Οι άνθρωποι που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, επιβίωσαν και έκαναν σεξ περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες θανάτου κατά τη διάρκεια μιας 22χρονης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine. Όπως αποδείχθηκε, το σεξ έστω και μία φορά την εβδομάδα μείωσε τους θανάτους κατά 12% και λιγότερο συχνά κατά 8%.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα, σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia. Ο οργασμός μειώνει την αρτηριακή πίεση κατά 13%, με τη μείωση αυτή να διαρκεί μέχρι και την επόμενη μέρα, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του αυνανισμού.

Ενδυναμώνει το πυελικό έδαφος: Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο μυϊκός τόνος, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή αυξάνονται, γυμνάζοντας το πυελικό έδαφος και κρατώντας έτσι μακριά τη στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια. Επίσης το σεξ αυξάνει τη λίπανση και την ελαστικότητα του κόλπου και τη ροή του αίματος, ενισχύοντας έτσι και τη σεξουαλική επιθυμία.