Εξαγορά της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Vitaeris από τη CSLBehring

0
164

Ενίσχυση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της CSLBehring στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων με την προσθήκη του μονοκλωνικού αντισώματος clazakizumab για τη θεραπεία της χρόνιας αντισωματοεξαρτώμενης απόρριψης μοσχεύματος. Το clazakizumab αναστέλλει τη δράσητης ιντερλευκίνης-6 (IL-6) και βρίσκεται σε κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.

H CSLBehring, η οποία κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στον τομέα των βιοθεραπειών, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας βιοτεχνολογίας VitaerisInc, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη του μονοκλωνικού αντισώματος (MAB), clazakizumab. Το clazakizumab αναστέλλει τη δράση της ιντερλευκίνης-6 (IL-6) και ερευνάται για τη θεραπεία της χρόνιας αντισωματοεξαρτώμενης απόρριψης μοσχεύματος (AMR), την κύρια αιτία χρόνιας απόρριψης των νεφρικών μοσχευμάτων. Με αυτή την εξαγορά, το clazakizumab προστίθεται στα προϊόντα CSL842 και CSL964 του χαρτοφυλακίου της CSLBehring, τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανάπτυξης και προορίζονται για την κάλυψη σημαντικών αναγκών στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων.

«Το clazakizumab αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μονοκλωνικό αντίσωμα στη θεραπευτική κατηγορία της μεταμόσχευσης από την αρχή της συνεργασίας μας με την Vitaeris, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά έτη», δήλωσε ο BillMezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSLBehring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Με τη Vitaeris και τους έμπειρους συνεργάτες της, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη στρατηγικής σημασίας επιστημονική μας πλατφόρμα ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών και αντισωμάτων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του clazakizumab ως δυνητικής θεραπευτικής επιλογής κατά της χρόνιαςαπόρριψης μοσχεύματος για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς για τους οποίους οι υφιστάμενες θεραπευτικές επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vitaeris, KevinChow, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της CSLBehring, ενός καταξιωμένου παγκόσμιου ηγέτη του τομέα των βιοθεραπειώνκαι είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον του clazakizumab είναι σε καλά χέρια. Μέσα από τη συνεργασία μας, έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και νιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η κάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες ανάγκες στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων».

Το clazakizumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο συνδέεται με την ιντερλευκίνη-6 (IL-6), έναν παράγοντα φλεγμονώδους απόκρισης που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόρριψη των μοσχευμάτων. Παρότι τα βήματα προόδου, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 – 20 έτη όσον αφορά στις τεχνικές και τις θεραπείες μεταμόσχευσης, έχουν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας, η μακροχρόνια επιβίωση των μοσχευμάτων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, δεδομένου ότι η χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος αναγνωρίζεται ως η πιο συχνή αιτία απόρριψης του νεφρικού μοσχεύματος. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για λήπτες μοσχευμάτων, οι οποίοι εμφανίζουν χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος . Η διαρκής πρόοδος και οι ουσιωδώς αποτελεσματικές λύσεις για τους λήπτες μοσχευμάτων σε αυτόν τον τομέα είναι υψίστης σημασίας για την CSLBehring και για τον τομέα της μεταμόσχευσης παγκοσμίως.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, προτεραιότητα της CSLBehring είναι οι ίδιοι οι ασθενείς, καθώς αντιμετωπίζει μερικές από τις πιο σοβαρές, πολύπλοκες και σπάνιες νόσους παγκοσμίως. Την ίδια προσήλωση επιδεικνύει τώρα και στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων. Αποστολή της είναι να καλύψει ανάγκες των ασθενών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεταμόσχευση, ώστε να μπορέσουν οι ασθενείς να απολαύσουν στο μέγιστο το δώρο της ζωής.