Η Pfizer Hellas κοντά στους Συλλόγους Ασθενών

0
179

Στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών και των ευάλωτων ομάδων που πλήττονται από την πανδημία στέκεται η Pfizer Hellas. Η  εταιρεία από την αρχή της πανδημίας είχε ανταποκρίθηκε άμεσα και ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας  εξοπλισμό σε ΜΕΘ και  υγειονομικό υλικό.

Στις επιπλέον δράσεις της, η εταιρεία δημιουργεί γέφυρες «συνεργασίας» με Συλλόγους Ασθενών, με απώτερο σκοπό  την προστασία, την ενδυνάμωση και την υποστήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσης της Pfizer για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η «αλυσίδα» αλληλεγγύης περιλαμβάνει συμμαχίες όπως την στήριξη στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, για την υλοποίηση του έργου «Μαζί απέναντι στην κρίση». Στόχος είναι η ανάπτυξη και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των χρόνια ασθενών και των ευπαθών ομάδων, σχετικά με την πανδημία COVID-19. Το έργο περιλαμβάνει:

-Τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας και σελίδας στο Facebook,

-Τη λειτουργία Γραμμής Βοήθειας για την παροχή υποστήριξης, ενημέρωσης και καθοδήγησης σε χρόνια ασθενείς,

-Την παραγωγή θεματικών βίντεο με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, καθώς και

-συνηγορία προς την Πολιτεία, για τη θωράκιση του Ε.Σ.Υ. και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι χρόνιοι ασθενείς.

Στο ίδιο πνεύμα η εταιρεία ενισχύει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) για την υλοποίηση διαδικτυακών σεμιναρίων σχετικών με τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ψυχική ενδυνάμωση και αυτογνωσία των πολιτών που πλήττονται από την κρίση, καθώς και η εξειδικευμένη εκπαίδευση επαγγελματιών, σε βασικές αρχές ψυχολογικής υποστήριξης ογκολογικών ή άλλων χρόνιων ασθενών, αλλά και των φροντιστών και των μελών των οικογενειών τους.

Ακόμη, η Pfizer Hellas βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για την υλοποίηση δράσεων, που αφορούν την προστασία ευπαθών ομάδων έναντι της πανδημίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία  επιχορηγεί την υλοποίηση προγράμματος πρόληψης και ενημέρωσης σε 10 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, καθώς και ειδικής δράσης για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άτομα από ευπαθείς ομάδες, όπως άστεγοι και χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, στην Αθήνα.

«Στη Pfizer, κάθε απόφαση που παίρνουμε και κάθε ενέργεια που υλοποιούμε, έχει ως επίκεντρο τον ασθενή.  Είναι το κίνητρο για να καινοτομούμε διαρκώς, με σκοπό να βελτιώνουμε την κατάσταση της υγείας τους και να αλλάζουμε προς το καλύτερο τις ζωές τόσο των ίδιων, όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.