Ποιες αισθητικές επεμβάσεις προτιμούν οι άνδρες;

0
344

Οι αισθητικές επεμβάσεις, σήμερα, δεν είναι μόνο γυναίκεια υπόθεση. Ανέκαθεν η εμφάνιση αποτελούσε ένα σημαντικό παράγοντα, που συνέβαλλε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική επιτυχία, των γυναικών αλλά και των ανδρών! Γι΄αυτό σήμερα, -που έχουν πέσει πολλά “κάστρα” και έχουν σπάσει πολλά ταμπού-, ο αριθμός των ανδρών που θέλει να βελτιώσει  την εμφάνιση του ολοένα και αυξάνεται.  Έτσι οι άνδρες λένε το μεγάλό “Ναι” στο μπότοξ,  τη βλεφαροπλαστική, τη ρινοπλαστική, ακόμα και τη γενειοπλαστική, την επέμβαση που χαρίζει  το θεληματικό πιγούνι, αρκεί φυσικά να μην το παρακάνουν, όπως μερικές γυναίκες που γίνονται σαν… ροφοί!

«Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, στις δημοφιλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις το 2020 περιλαμβάνονταν η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η λιποαναρρόφηση. Όσον αφορά στις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, οι άνδρες προτίμησαν το μπότοξ, το Laser Skin Resurfacing, την αποτρίχωση και τα fillers», όπως  μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός. Ας δούμε αναλυτικά τι προτιμούν οι άνδρες σήμερα:

Ρινοπλαστική

Στη ρινοπλαστική καταφεύγουν όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης. Μπορεί επίσης να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται από δομικά ελαττώματα.

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος που υπάρχει στο άνω και κάτω βλέφαρο, αφαιρεί το λίπος, αποκαθιστά τη βλεφαρόπτωση, ή ακόμα και τη συστροφή του κάτω βλεφάρου, εξαφανίζοντας την εικόνα κόπωσης και χαρίζοντας και πάλι ένα καθαρό, νεανικό, ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση σμιλεύει το σώμα, αφαιρώντας το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές, βελτιώνοντας το περίγραμμα και την υφή του δέρματος. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν υπερβαίνουν κατά πολύ το ιδανικό τους βάρος, αλλά έχουν τοπικές αποθήκες λίπους, που στους άνδρες εντοπίζονται στην κοιλιά, τη μέση και την πλάγια κοιλιακή χώρα.

Μπότοξ

Το μπότοξ είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις ρυτίδες του προσώπου, που δημιουργούνται από συσπάσεις των μυών του προσώπου όταν εκφράζουμε συναισθήματα. Ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, το κόστος της είναι προσιτό και το αποτέλεσμα θεαματικό, χωρίς να αλλάζει ριζικά η όψη του προσώπου.

Laser Skin Resurfacing

Πρόκειται για μια τεχνική που ανανεώνει το πρόσωπο, αφού λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει το δέρμα, συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους, βελτιώνει την όψη των ουλών, καταπολεμάει τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες, ιδιαίτερα όταν πραγματοποιείται με ένα ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται Fractional Laser. Μερικές 25λεπτες συνεδρίες μπορούν να χαρίσουν ένα νεανικό πρόσωπο γεμάτο λάμψη και ζωντάνια.

Αποτρίχωση

Στην αποτρίχωση με λέιζερ καταφεύγουν οι άνδρες για να απαλλαγούν από την έντονη και πολλές φορές αντιαισθητική τριχοφυΐα τους κυρίως στην πλάτη, τους ώμους και το στήθος. Συχνά το επιλέγουν για να αφαιρέσουν τρίχες από τα αφτιά, τη μύτη, το μεσόφρυδο αλλά και τα ζυγωματικά. Ειδικά η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ταχύτατη, λαμβάνοντας υπόψιν τη διάμετρο του spot που χρησιμοποιεί, ασφαλής για κάθε χρώμα δέρματος και για κάθε τύπο τριχοφυΐας.

Fillers

Τα fillers είναι ουσίες που μοιάζουν με gel που εγχέονται κάτω από το δέρμα για να αποκαταστήσουν τον χαμένο όγκο, να απαλύνουν τις ρυτίδες και να ενισχύσουν το περίγραμμα του προσώπου. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εμπιστεύονται αυτή τη μη επεμβατική μέθοδο για την αναζωογόνηση του προσώπου τους. Το δημοφιλέστερο filler είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί όχι μόνο να γεμίσει τις ρυτίδες αλλά να χαρίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ όταν εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

«Παλαιότερα οι άνδρες δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη αυτών των θεραπειών, πέραν όσων ανήκαν στο χώρο του θεάματος. Τώρα τις αναζητούν για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, όπως κάνουν πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή στον κουρέα τους, αφού έχουν διαπιστώσει ότι η νεανική, λιγότερο κουρασμένη όψη και το καλοσυντηρημένο σώμα τούς προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι των συνομηλίκων τους στον επαγγελματικό αλλά και στον προσωπικό τομέα», καταλήγει ο ιατρός κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.