«Για θύμισέ μου»: Η ταινία για το Αλτσχάϊμερ ολοκλήρωσε το πρώτο «ταξίδι» στη Βόρεια Ελλάδα και συνεχίζει

0
747

Είναι πολύ σκληρό να βλέπεις τον άνθρωπο που σε έφερε στη ζωή και σε μεγάλωσε με αγάπη… να μη σε γνωρίζει. Γι΄ αυτό και δεν σταματάς ποτέ να ελπίζεις. Δεν σταματάς ποτέ να προσπαθείς. Μέσα από την συγκινητική ταινία «Για θύμισέ μου» οι θεατές βλέπουν τον αγώνα αλλά και την αγωνία των ανθρώπων που φροντίζουν τους γονείς τους που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάϊμερ. Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα που επιβραβεύει τους φροντιστές, ενημερώνει το  κοινό και τους προτρέπει να εξοικειωθούν με τη νόσο.

Η ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου, που συγκίνησε, προβλημάτισε και αφύπνισε το κοινό για το Αλτσχάϊμερ, την επιδημία που μαστίζει τον 21η αιώνα έλαβε διθυραμβικά σχόλια σε όλες τις πόλεις που προβλήθηκε και τώρα  ολοκληρώνει το πρώτο «ταξίδι» της στη Βόρεια Ελλάδα με 4 επιπλέον soldout προβολές.

Τη Δευτέρα  16 Μαρτίου θα προβληθεί  στις 20:00 Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη και την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς και θα παίξουν ζωντανά το soundtrack της ταινίας οι  Bouche Fermée σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη.

Επόμενοι προγραμματισμένοι προορισμοί είναι η Πάτρα την  Κυριακή 8 Μαρτίου στις 17:00 Κινηματογράφος Πάνθεον και το Αίγιο, Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 19:00 Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων. Όλα τα έσοδα από τις προβολές σε Πάτρα και Αίγιο θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Οι προβολές της ταινίας σε Πάτρα και Αίγιο γίνονται με την υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων Πυλώνες Αλληλεγγύης «Κωστής Στεφανόπουλος» και πιο συγκεκριμένα η προβολή στο Αίγιο γίνεται με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγίου (ΔΗΚΕΠΑ) και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.

Συνεχώς προστίθενται νέοι επιλεγμένοι χώροι προβολής σε όλης την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου επικοινωνούνται μέσω των socialmedia. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου Κρήτη TV στην επικοινωνία. Η προσπάθεια είναι 100% εθελοντική, συμμετείχαν πάνω από 80 εθελοντές και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer, της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών της Αλληλεγγύης Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης και της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχαϊμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου.

Την προσπάθεια, που είναι ιδέα και  προσωπικό βίωμα της Μαρίας Σβολιαντοπούλου αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της δημιουργού και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Υπόθεση: Όλα ξεκινούν όταν ένα γκρουπ θεραπευτών φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ, συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου. Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης, Μαρία Σβολιαντοπούλου. Πρωταγωνιστούν:  Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη. Η ταινία συμμετέχει επίσημα και στα Βραβεία Ίρις και διεκδικεί υποψηφιότητα για την κατηγορία ταινία Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους.