ΕΚΠΑ: Εθελοντική Αιμοδοσία στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 2 Απριλίου

0
617

Λόγω της επιδημίας COVID-19 έχουν ελαττωθεί σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας. Λαμβάνοντας υπόψη τη σύσταση της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πραγματοποίηση αιμοδοσιών σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου)   σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Το Αιμοπετάλιο», θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 2/4/2020 και ώρες 10-15.00 στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (είσοδος από Βασ. Σοφίας).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος: « Το ΕΚΠΑ ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη στήριξη του και τον ΟΜΜΑ για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Μένουμε ψύχραιμοι–Δίνουμε αίμα»!

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται οι αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Επίσης το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ανακοινώνει ότι η σταθερή αίθουσα αιμοληψιών Δυτικής Αττικής προσαρμόζεται στη δύσκολη συγκυρία και καλεί με νέο ωράριο όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους να κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού που θα χαρίσει το πιο πολύτιμο δώρο στον συνάνθρωπο.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 20:00 (15:00 – 20:00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Τηλέφωνο: 210 5697986

e-mail: aimodosia-egaleo@ekea.gr

Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, γήπεδο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”.

Ακόμη οι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνούν με τους Δήμους τους και να ενημερώνονται για τις αιμοδοσίες που προγραμματίζουν.

Επίσης σε πολλά νοσοκομεία όπως στον «Ευαγγελισμό» και στο Παίδων «Αγία Σοφία», οι Αιμοδοσίες είναι εκτός θεραπευτηρίου και οι αιμοδότες μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν αίμα με ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι οι ανάγκες για αίμα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία, είναι αυξημένες επειδή οι αιμοδότες φοβήθηκαν λόγω κορωνοϊού και μένουν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό και το νέο σύνθημά του ΕΚΕΑ είναι : Μένουμε σπίτι- Εκτός εάν δίνουμε αίμα”.