Ενημερωτική ημερίδα για τον ιό HPV : “Διασφαλίζω την υγεία του παιδιού μου”.

0
938

Ενημερωτική Ημερίδα για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων- Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των γονιών και της σχολικής κοινότητας, για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Στην  ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, (17:00-21:00), στο χώρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, διαπρεπείς επιστήμονες  θα μας ενημερώσουν για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού σε αγόρια και κορίτσια προεφηβικής ηλικίας  αλλά και για τις μορφές καρκίνου που προκύπτουν από τον ιό των HPV, παράλληλα θα δοθεί έμφαση σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας.

“Βασιζόμαστε σε δεδομένα χωρών που κατάφεραν να μηδενίσουν τα ποσοστά διάγνωσης του συγκεκριμένου ιού και προβληματιζόμαστε προσπαθώντας να κάνουμε τον εμβολιασμό τρόπο ζωής. Στοχεύουμε σε εμβολιασμένα κορίτσια και αγόρια, σε υγιείς γυναίκες και άντρες. Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας, είναι καθήκον μας να γνωρίζουμε και να προλαμβάνουμε!” όπως αναφέρει ανακοίνωση του “Κ.Ε.Φ.Ι”.

Στην ημερίδα ο Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,Γεώργιος Χρούσος   Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας,θα αναπτύξει το θέμα “Στρες και ιογενείς λοιμώξεις”. Ο Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσει για το “HPV Test”. H ομιλία της Ευδοκίας Καραγκούνη, Διευθύντρια Ερευνών, Προϊσταμένη Τμήματος Μικροβιολογίας, Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας θα έχει θέμα :«Εμβόλιο κατά των HPV: καινοτομία και αποτελεσματικότητα». «Ο Καρκίνος τραχήλου της μήτρας»είναι το θέμα της ομιλίας της Αδαμαντίας Νικολαΐδη, Παθολόγος- Ογκολόγος, Αναπληρώτρια διευθύντρια, Β ογκολογική κλινική ΜΗΤΕΡΑ.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών”Κ.Ε.Φ.Ι” Αθηνών ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004. Στόχος του Συλλόγου είναι να αλλάξει την αντίληψη ότι η ασθένεια, μαζί με την καταβολή του σώματος λόγω των θεραπειών, είναι ικανή να καταβάλλει και την ψυχή του ανθρώπου. Αυτό διαψεύδεται καθημερινά, από όλα τα μέλη που οργανώθηκαν, προκειμένου να προσφέρουν ψυχολογική στήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του.