Τα Ρομπότ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για τον Covid-19

0
273

Τα δυο ρομπότ Pepper του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχονται τους ταξιδιώτες και τους ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να εφαρμόζουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων αλλά και μέσα στους χώρους του αερολιμένος.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που ανέπτυξε  η Mobile Technology που όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της: “Προτεραιότητά μας η υγεία σας”. Τα  Pepper, μιλούν δυο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ενημερώνουν τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, τους διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Πλέον, στο νέο ξεκίνημα του αεροπορικού ταξιδιού, οι Pepper του αεροδρομίου συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία.

Η Mobile Technology -ως πιστοποιημένος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας SoftBank Robotics- έχει αναλάβει το σχεδιασμό και των τριών ενεργών εφαρμογών με τις οποίες λειτουργούν τα δυο ρομπότ του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών από το 2018 μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του αεροδρομίου.

Τα ρομπότ Pepper, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν στους χώρους του αερολιμένα, προσφέροντας πληροφορίες για τις πτήσεις και για τα καταστήματα του αεροδρομίου στα Αγγλικά και στα Κινεζικά το πρώτο φετινό τετράμηνο.