Κανένας νέος θάνατος από Covid-19 για 4η συνεχόμενη ημέρα

0
175

Κανένας θάνατος για τετάρτη συνεχή ημέρα και  οκτώ νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα οκτώ νέα κρούσματα  τα τρία εντοπίστηκαν στη Ροδόπη, ένα στη Μεσσηνία, ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη ενώ δυο νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα και έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα μέσω Προμαχώνα.

Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα τελευταίο 24ωρο μετά τα οκτώ νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.310 εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Οι θάνατοι παραμένουν 190 και η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη, ενώ οκτώ παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα στην Παραμύθια Θεσπρωτίας εντοπίστηκε ένα ακόμα θετικό δείγμα, από τα 20 που είχαν σταλεί την Τρίτη στην Πάτρα. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι, όπου τα μέλη του είναι ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα 19 δείγματα βγήκαν αρνητικά, ενώ σήμερα έφτασαν άλλα 35 δείγματα στα Γιάννενα και άλλα 40 στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι του κλιμακίου του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, ενώ έχει ζητηθεί να μεταβεί και άλλο κλιμάκιο ώστε να γίνουν έλεγχοι και στις 33 κοινότητες του Δήμου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε: «Το απευχόμαστε. Προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο. Έχουμε προχωρήσει σε δυο απολυμάνσεις του Κ.Υ Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασίας».

Σύμφωνα με το thespro.gr, ο Δήμαρχος δήλωσε πως έγινε απολύμανση και στο εξεταστικό κέντρο που δίνουν πανελλήνιες οι μαθητές αυτή την εποχή ενώ επισήμανε ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν την νέα κατάσταση με ψυχραιμία.