Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σωτηρία: “Είμαστε στο έλεος του Θεού”

0
586

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτήρια» γιατί, όπως καταγγέλλουν, είναι «άοπλοι» στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, αφού εκτός από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν έχουν ούτε τον απαραίτητο  εξοπλισμό όπως μάσκες, φόρμες, κάλυπτρα για τα μάτια, για να προστατέψουν την υγεία τους από τη λαίλαπα του COVID-19.

Tα μοναδικά «όπλα» του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι η δύναμη της ψυχής τους, η προσφορά και το φιλότιμό τους όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», που είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, της  1ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης ότι το νοσοκομείο μας θα στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και θα έχει επάρκεια σε υλικά (μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές, καλύπτρα ματιών κτλ) δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Βρισκόμαστε  στο έλεος του Θεού, δυσκολευόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο να ανταποκριθούμε  στο έργο μας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων.

Επίσης τονίζουν ότι εκτός από τους υγειονομικούς υπάρχει και το υπόλοιπο προσωπικό π.χ συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, τραπεζοκόμες, καθαρίστριες, τεχνικοί που χρειάζονται και αυτοί μάσκες και αλλά αναλώσιμα υλικά για τη  προστασία τους.

Συγκεκριμένα το σωματείο εργαζομένων ζητάει: Ένταξη των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση του νοσοκομείου  με όλα  τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό.

«Οι εργαζόμενοι  απαιτούμε να δώσουμε τη μάχη αντιμετώπισης της ενδεχόμενης επιδημίας  με ασφάλεια για τους ασθενείς μας αλλά με ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσιών Νοσοκομείων ( ΠΟΕΔΗΝ) σε σχετική ανακοίνωση της για το θέμα τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκονται σε απόγνωση. «Καλούνται ως Νοσοκομείο αναφοράς να αντιμετωπίσουν καθημερινά ύποπτα κρούσματα και ασθενείς με κορωνοϊό με ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού. Τίθεται καθημερινά η ζωή τους σε κίνδυνο και μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν».