Η λουτροθεραπεία μπορεί να προλάβει το έμφραγμα

0
1138

Σημαντική είναι η συμβολή της λουτροθεραπείας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς μπορεί μπορεί να προλάβει ή να καθυστερήσει το έμφραγμα στους πάσχοντες από στεφανιαία νόσο, το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο σε ασθενείς με καρωτιδική νόσο και να βοηθήσει σημαντικά και στην περιφερική αρτηριακή νόσο.

Πώς το πετυχαίνει αυτό; Μέσω του μηχανικού ερεθισμού στα αγγεία που προκαλεί η άνωση, χάρη στην υδροστατική πίεση, στη θερμοκρασία του νερού και στα φυσικοχημικά συστατικά του.Τα παραπάνω θα αναλύσει, ο Καρδιολόγος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Αιμοδυναμικής Επεμβατικής Καρδιολογίας ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», κ. Αντώνιος Πολυδώρου, στο πλαίσιο του 6ου ΔΥΟ FORUM, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και στις 26 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ημερίδας που θα παρουσιάσει η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Ο κ. Πολυδώρου εξηγεί ότι: « Η άσκηση μέσα στο νερό βελτιώνει τη λειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων, μειώνει τα τριγλυκερίδια και την καλή χοληστερόλη και  μειώνει τη CRP, (C-Reactive Protein,) δηλαδή την πρωτεΐνη του αίματος που όταν υπάρχει  φλεγμονή, τα επίπεδα της αυξάνονται γρήγορα. Επίσης η άσκηση περιορίζει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος». Αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη, σημειώνει ο κ. Πολυδώρου, είναι η λουτροθεραπεία να γίνεται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και παρουσία ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

ΔΥΟ Forum

Tο ΔΥΟ Forum, ο θεσμός που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, κοινό και επιχειρήσεις, πιστό στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει γεμάτο καινοτομίες στις 25 και 26 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.Αρωγοί στην προσπάθεια ενημέρωσης του διψασμένου για γνώση κοινού, σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στέκονται για μια ακόμη χρονιά, οι είκοσι επιστημονικές εταιρείες που παραδοσιακά στηρίζουν το ΔΥΟ Forum, αλλά και τα Πανεπιστήμια της Αθήνας (ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Στο 6ο ΔΥΟ Forum συμμετέχουν οι: Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Εταιρεία Επιγενετικής, Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης, Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρισμού Υγείας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνικό Ινστιτούτο  Χαλκού.