ΙΣΑ –Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησε η λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος Τηλεϊατρικής

0
476

To πρωτοποριακό σύστημα τηλεϊατρικής DoctorNext2Me, διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, με εγγεγραμμένους περισσότερους από 1.124 εθελοντές ιατρούς της Αθήνας, όλων των ειδικοτήτων.

Πρόκειται για μια  ηλεκτρονική εφαρμογή  που αποτελεί συνέργεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, με  την εταιρία που το ανέπτυξε, την DoctorNext2Me, το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή 5 Απριλίου 2020. Το σύστημα τηλεϊατρικής δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς να επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης, από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο  τους,  με ιατρό κάθε ειδικότητας, να του λένε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και εκείνος να τους κατευθύνει ανάλογα.

Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 500 ασθενείς επικοινώνησαν με ιατρούς που έχουν εγγραφεί στο DoctorNext 2 Me, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη συνέργεια αυτή. Ο ασθενής δύναται να επικοινωνήσει όλο το 24ωρο με ιατρό όλων των ειδικοτήτων λαμβάνοντας εξειδικευμένες συμβουλές.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ  Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής: «Το πρωτοποριακό σύστημα τηλεϊατρικής εντάσσεται στο δίχτυ προστασίας που έχει δημιουργήσει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής για τους πολίτες. Αξιοποιούμε τη τεχνολογία για να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί τόσο η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων όσο και η παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό που παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές και να μην καταλήξουν όλα αυτά τα περιστατικά στα νοσοκομεία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και την εταιρία DoctorNext 2Me που σχεδίασε και διέθεσε δωρεάν για το διάστημα της παρούσας κρίσης την πλατφόρμα στον ΙΣΑ και στην Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε κανένα σπίτι, καμιά οικογένεια, κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».
Από την πλευρά του ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του DoctorNext2 Me, κ. Απόστολος Καγκελάρης, δήλωσε τα εξής:
«Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων mobile εφαρμογών και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο τηλεϊατρικής και επειγουσών υπηρεσιών υγείας, που μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, την πλατφόρμα DoctorNext 2 Me, μετασχηματίσαμε με την ομάδα των έμπειρων συνεργατών μας και προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός την εφαρμογή μας και τη διαθέσαμε –σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ– σε όλους τους Έλληνες πολίτες και όλους τους Έλληνες γιατρούς, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, εντελώς δωρεάν, και με τρόπο απλούστατο στη χρήση: Μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού!».