Κορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα , 73 συνολικά. Κλειστά τα ΚΑΠΗ για ένα μήνα, αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές για δυο εβδομάδες.

0
410

Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν  το τελευταίο 24ωρο από τα πιστοποιημένα εργαστήρια της χώρας, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των Ελλήνων που έχουν διαγνωστεί με τον SARS COVIT-19 σε 73 άτομα. Ολα τα νέα κρούσματα  σχετίζονται  με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορωνοϊού, Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

«Η μετάδοση του νέου κορωνοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες. Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου. Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

Τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επαναξιολογηθούν.

είναι:

-Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

– Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

– Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

– Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

-Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σε εγκύκλιο της Εκκλησίας αναφέρονται οδηγίες πρόληψης του ιού, ενώ παρέχονται συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Λαμβάνονται, επίσης, μέτρα απολύμανσης των ναών.

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκαν τα παραπάνω μέτρα, μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου  Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.