Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα, 331 συνολικά, 8 διασωληνωμένοι στην εντατική

0
613

Ραγδαία αλλά αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έως τώρα ο αριθμός των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον SARS COVIT-19 είναι  331 από 228 που ήταν χθες.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, σύνολο 103 επιπλέον κρούσματα έως σήμερα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς με κορωνοϊό, οκτώ είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας ενώ δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Σημειώνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 4.000 δείγματα.

«Από τους ασθενείς, 44 άνθρωποι δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν» τόνισε ο  Τσιόδρας και ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος «ορφανά».

Όσον αφορά τους τέσσερις νεκρούς, να σημειωθεί ότι  έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα δηλαδή ήταν στην κατηγορία με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο τέταρτος νεκρός, που κατέληξε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ, ήταν μόλις 53 ετών και εργαζόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς ως τεχνολόγος παρασκευαστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία», ανέφερε και τόνισε «πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες».

Να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται έκρηξη των κρουσμάτων , γι΄ αυτό οι ειδικοί συνιστούν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα στους χρόνιους πάσχοντες και τους ηλικιωμένους να τηρούν πιστά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.