Αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στη Γλυφάδα ♿

0
312

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συμπολιτών μας ΑμεΑ στο κέντρο της Γλυφάδας, οριοθετήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης στον πεζόδρομο της Λαμπράκη (Δρόμος των Ποιητών), στο ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ του ΔΑΚ και στο ανακαινισμένο πάρκινγκ του Κολυμβητηρίου. Ειδικότερα, στο Δρόμο των Ποιητών δημιουργήθηκαν οκτώ νέες θέσεις και, συγκεκριμένα, δύο σε κάθε ένα από τα τέσσερα τμήματα του δρόμου, η μία στην άνοδο και η άλλη στην κάθοδο. Δύο θέσεις δημιουργήθηκαν στο Μπάσκετ και μία στο Κολυμβητήριο.

«Αυξήσαμε τις θέσεις στάθμευσης για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, με την ελπίδα ότι θα σεβόμαστε όλοι το δικαίωμά τους στην εύκολη και άνετη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και δεν θα τις παραβιάζουμε. Ήδη η Δημοτική Αστυνομία είναι προσανατολισμένη να ασκεί πιο εντατικούς ελέγχους, ειδικά σε ό,τι αφορά στις ράμπες και στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Το θέμα είναι να υπάρχει σεβασμός από όλους μας, διαφορετικά όσες θέσεις και αν δημιουργήσουμε δεν θα λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Δίνουμε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και γι αυτό κάθε νέα θέση ΑμεΑ έχει το δικό της χαρακτήρα και σχεδιασμό. Στο Δρόμο των Ποιητών δεν μείναμε απλώς στις προβλεπόμενες προδιαγραφές αλλά σχεδιάσαμε από την αρχή 8 θέσεις με την κατάλληλη σύνδεση αυτών με τον παρακείμενο πεζόδρομο με δύο κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) για την κάθε θέση, δίνοντας έτσι διέξοδο στη δυσκολία που δημιουργείται όταν ο συνάνθρωπός μας είναι άλλοτε οδηγός και άλλοτε συνοδηγός. Υπάρχει, παράλληλα, ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να καθίσταται σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ. Ο σεβασμός από όλους μας είναι προαπαιτούμενο», επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννης Σκαλτσάς, ο οποίος είχε τον συντονισμό του έργου.