Κορωνοϊός: 45 τα κρούσματα του κορωνοϊού. Παραμένουν τα έκτακτα μέτρα για Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

0
597

Τα χνάρια της γρίπης ακολουθεί ο νέος κορωνοϊός καθώς αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα κρούσματα και στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, 14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα προστέθηκαν στη λίστα των περιστατικών του κορωνοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα  45. Να σημειωθεί ότι έως σήμερα  δεν υπάρχει κάποια άγνωστη πηγή κρουσμάτων σε περιοχές της χώρας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Από τα 14 νέα κρούσματα, τα 11 είναι ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο και τρεις επαφές τους. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του ο 66χρονο επιδεινώθηκε και σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε  και παραμένει νοσηλευόμενος στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου του Ρίο στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα στο Ρίο νοσηλεύονται συνολικά 13 άνθρωποι, οι οποίοι διαγνώστηκαν το τελευταίο 48ωρο με τον κορωνοϊό και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει τον ίδιο προορισμό τις προηγούμενες ημέρες.
Οι ασθενείς έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ κλινικής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Οι δύο εκ των 13 είναι σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς έχουν εμφανίσει πνευμονία. Οι άλλοι 11 είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Παράταση των μέτρων σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Σε περιορισμό θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι τρεις «πληττόμενες» περιοχές όπως τις χαρακτήρισε ο  κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα παρατείνονται για δυο ακόμη εβδομάδες , τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη και αφορούσαν:  το  κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θέατρα , σινεμά κλπ) αλλά και αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπροσθέτως αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ισχύει  και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας θα πραγματοποιούνται όλες  οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους στην Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία που πρέπει όλοι να δίνουμε στους κανόνες υγιεινής και συστήνουν ψυχραιμία και όχι πανικό.