28 νέα κρούσματα,16 εισαγόμενα, μια 83χρονη νεκρή

0
222

Είκοσι οκτώ νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 16 εισαγόμενα και ένα θάνατο κατέγραψε σήμερα η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα η χώρα μας μετράει πλέον 194 νεκρούς από τον κορονοϊό, μετά το θάνατο μιας 83χρονης γυναίκας, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου” και κατέληξε σήμερα.

Αναλυτικότερα από τα 28 κρούσματα τα 12  εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 4 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 3 κρούσματα στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην  Ξάνθη, 2 στη Μαγνησία και από 1 στη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το νεότερα στοιχεία η  μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.964  εκ των οποίων 54.8% άνδρες. Από αυτά τα  1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη.

Εν τω μεταξύ ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες τα αυξανόμενα διάσπαρτα κρούσματα ανά τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Βόλο θετική στον ιό βρέθηκε θετική μια 40χρονη γυναίκα που εμφάνισε συμπτώματα. Η  γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την COVID-19 και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτισης των επαφών της.

Στην Κρήτη στο ένα εκ των τριών καταλυμάτων καραντίνας της Χερσονήσου βρίσκεται ένα παιδάκι, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών, θετικό στον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για μέλος τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Συναγερμός και στην Σαντορίνη, μετά το πρώτο κρούσμα. Πρόκειται για μία γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία, που  εντοπίστηκε στο δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο του νησιού.