Απεριόριστη ανάσα – Be a life Donor. Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκστρατεία για τη Δωρεά Οργάνων.

0
498

 Η μεταμόσχευση πνευμόνων είναι η 2η ευκαιρία στη ζωή για τους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια. Μεταμόσχευση χωρίς μόσχευμα δεν υφίσταται και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με πράξεις. Πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης που κοστίζουν μόνο 1 κλικ. Με αυτή τη σκέψη για “πυξίδα” και με στόχο την ανατροπή της αρνητικής πρωτιάς της χώρας μας στις μεταμοσχεύσεις, ξεκίνησε χθες η διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων. Ο καθ’ ένας από εμάς, λοιπόν, μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων, με ένα κλικ και μια φωτογραφία του, που θα αναδείξει την ηγετική ικανότητα του και θα συμπαρασύρει τον διπλανό του σε μια αλυσίδα ζωής.

Είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης σε συνεργασία με το δίκτυο ενδυνάμωσης Ανθρώπων με ορατή και αόρατη αναπηρία «Humane», υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Πρόκειται για δυο δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσεις του κοινού. Η πρώτη είναι η τοιχογραφία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που απεικονίζει μεταμοσχευμένη νεαρή με Κυστική Ίνωση, αποτελεί τοπόσημο και κεντρικό σημείο αναφοράς της εκστρατείας. Και η δεύτερη είναι η διαδικτυακή πρόσκληση ηγεσίας στην μεγαλύτερη αλυσίδα ζωής.  Στο πλαίσιο της εκστρατείας καλείται ο κάθε πολίτης να κάνει εγγραφή ως Δωρητής Οργάνων, και στη συνέχεια να αναρτήσει μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Οι Διοικητές νοσοκομείων και στελέχη φορέων υγείας και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο (στους οποίους έχει αποσταλεί ήδη προσωπική πρόσκληση) οφείλουν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας και να δώσουν το παράδειγμα συμπαρασύροντας τον κάθε πολίτη στην μεγαλύτερη αλυσίδα ζωής.

Στην φετινή διαδικτυακή πρόκληση «Think & Care Challenge» καλούμαστε ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, να στηρίξουμε την «απεριόριστη ανάσα» για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και να γίνουμε δωρητές οργάνων. Τα ανώτερα στελέχη των φορέων Υγείας, των νοσοκομείων, των Συλλόγων ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών οφείλουμε να ηγηθούμε και να δώσουμε το παράδειγμα. Οι εκπρόσωποι μας στην Βουλή, ως εκλεγμένοι ηγέτες, είναι επίσημα προσκεκλημένοι σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στόχος να αποδείξουμε ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς πρόκλησης υγείας, μπορούμε να δώσουμε την 2η ευκαιρία στην ζωή σε 3 βήματα.

Γίνε και εσύ μέρος της μεγαλύτερη αλυσίδα ζωής,

συμμετέχοντας στην διαδικτυακή πρόκληση εδώ)  :

  • κάνε εγγραφή στο Μητρώο Δωρητών,
  • βγάλτε μια φωτογραφία με μάσκα οξυγόνου
  • δώστε μας απεριόριστη ανάσα με ένα κλικ.

To ειδικό σχέδιο με την ονομασία Απεριόριστη Ανάσα μπορείτε να το βρείτε εδώ & εδώ και να το εφαρμόσετε στην επεξεργασία φώτο προφίλ, προσθήκη πλαισίου, καλώντας τους φίλους σας να συμμετέχουν.