Συγκλονίζει το μήνυμα της γιατρού για τη μάσκα: «Πίστεψε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής»

0
167

Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η γιατρός Ελένη Ισχάκη στον προσωπικό της  λογαριασμό στο Facebook για τη χρήση της μάσκας. Η Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθημερινά βλέπει ανθρώπους που έχουν «χτυπηθεί» από τον Covid-19, να δίνουν μάχη για να αναπνεύσουν και πολλοί από αυτούς να μην τα καταφέρνουν. Πεθαίνουν μόνοι τους, μακριά από τους αγαπημένους τους. Αυτή είναι η άγρια καθημερινότητα των Εντατικολόγων σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου.

Η Ελένη Ισχάκη, Εντατικολόγος Επιμελητήρια Α’ στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”

Η κύρια Ισχάκη στην προσπάθεια της να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους με κοινή λογική έγραψε:  «Πριν 6 μήνες μας χειροκροτούσες. Ήμασταν ήρωες λέει….. Κι εμείς απαντήσαμε ότι κάναμε απλά το καθήκον μας. Τώρα γίνε εσύ ο ήρωας μας, κάνε εσύ το δικό σου καθήκον. Λίγες ώρες με μάσκα την ημέρα και θα αποτρέψουμε μια μεγάλη καταστροφή. Δεν κινδυνολογώ.

Με ήδη το 60%των κλινών κατειλημμένων από covid είναι αυτονόητη η εξέλιξη. Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις τους πολιτικούς, ακόμη κι αν δεν πιστεύεις ότι διαβάζεις στο ίντερνετ (και καλά κάνεις), πίστεψέ τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τα νούμερα των διασωληνωμένων είναι αυτά που λέγονται.

Ο ρυθμός είναι αυξανόμενος και τα κρεβάτια λιγοστεύουν. Πολλοί εξ αυτών ήταν αρνητές του ιού… Ακόμα έχουμε την ευκαιρία να το ανατρέψουμε όλο αυτό» έγραψε.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά τα νοσοκομεία δέχονται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στην εντατική αλλά και σε απλό θάλαμο. Χθες μόνο είχαμε 9 νεκρούς, 69 διασωληνωμένους  και 359 νέα κρούσματα. Και κάτι ακόμα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν αρρωσταίνουν μόνο από Covid-19 οι άνθρωποι που χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία… και έχουμε ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας με γρίπη και κορωνοϊό.