3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης: Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στην ΠΦΥ

0
843

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Σερρών, στις 15 και 16 Μαΐου 2021, αποκλειστικά διαδικτυακά. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Είναι ένα συνέδριο που στηρίζεται στις βασικές αρχές που πρεσβεύουμε για τον φαρμακοποιό του μέλλοντος, εστιάζοντας στη διά βίου μάθηση, όπως φαίνεται μέσα από τα επίκαιρα και επιστημονικά θέματα που θα αναπτύξουν Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκλεκτοί συνάδελφοι φαρμακοποιοί, και στην ανάδειξη του ρόλου του φαρμακείου ως πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιάσουμε το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα του φαρμακοποιού εν καιρώ πανδημίας, πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί ουσιαστικά με το λειτούργημά του, που είναι να παρέχει την επιστημονική συμβουλή του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας και τη συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Ακόμη, θα εστιάσουμε στο θέμα της ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται οι φαρμακοποιοί τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς καλούνται να διεκπεραιώσουν εργασίες, εκτός της δικής τους αρμοδιότητας, χωρίς αμοιβή και χωρίς ουσιαστική αναγνώριση από το κράτος», όπως δηλώνει ο κ. Αναστάσης Ρόντσης, πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών, που έχει την οργανωτική ευθύνη του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 3 στρογγυλά τραπέζια
  • «Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Αικατερίνη Μπουρουτζόγλου, πρόεδρος Φ.Σ. Δράμας, Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου, Αναστασία Ρακιτζή, πρόεδρος Φ.Σ. Καβάλας, Δέσποινα Κάλφα, πρόεδρος Φ.Σ. Ξάνθης, και Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος, Φ.Σ. Ροδόπης .

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών, κ.Αναστάσιος Ρόντσης, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς.

  • «Γαστρεντερολογικά προβλήματα» με συντονιστή τον κ. Χάρη Τσιώνη, γαστρεντερολόγο, πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας (ΕΠΕΓΕ).

Τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: «Πρόληψη Καρκίνου Παχέος Εντέρου», «Εντερική Χλωρίδα, από τη Συμβίωση στην Παθογένεια», «Ευερέθιστο παχύ έντερο, τι να προσέξει ο φαρμακοποιός».

  • «Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον ασθενή με ψωριασικές βλάβες» με συντονιστή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, MSc – κλινικό φαρμακοποιό. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν οι κ.κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, Κωνσταντίνος Κακονίκος και Ηλίας Κατσόγιαννης.

Τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: «H σωστή συμβουλή στον ασθενή με ψωρίαση στην τοπικά αγωγή και φροντίδα του δέρματος», «Από στόματος φαρμακοθεραπεία στην ψωρίαση», «Βιολογικοί παράγοντες στην ψωρίαση» και «Γαληνικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της ψωρίασης».

  • 14 ομιλίεςεπιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των καθηγητών Φαρμακευτικής: Δήμητρας Χατζηπαύλου-Λίτινας, καθηγήτριας Φαρμακευτικής Χημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Ιωάννη Βιζιριανάκη, Ph.D., αναπληρωτή καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας &Φαρμακογονιδιωματικής στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Δεμέτζου, καθηγητή Φαρμακευτικής Νανο-Τεχνολογίας, διευθυντή του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, και Κωνσταντίνου Πουλά, αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και φαρμακοϋπαλλήλους από όλη την Ελλάδα, καθώς και φοιτητές από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Πατρών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και για να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφτείτε το www.panmakthrakiko.gr.

Οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Μεγάλος χορηγός: ΒΙΑΝ

Χορηγοί επικοινωνίας: Ο Κόσμος του Φαρμακείου, AllaboutHealth, DailyPharmaNews, HEALTHWeb, IATRONET, Lifevalley, ONMED, Ygeia50plus, PharmaTeam, Pharmacorner

Οργάνωση: Noufio Communication Services