Δωρεά Nestle ΕΛΛΑΣ: Εξι υπερσύγχρονες κλίνες εντατικής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

0
455

Έξι υπερσύγχρονες κλίνες Εντατικής Θεραπείας εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην αναβαθμισμένη Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Με δωρεά της NESTLE ΕΛΛΑΣ, η ΚΕΜ ενισχύθηκε με έξι κλίνες, έξι νεογνικούς-παιδιατρικούς αναπνευστήρες, τρεις θερμοκοιτίδες, αντλίες χορήγησης φαρμάκων, συστήματα στήριξης αντλιών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και φορητά οξύμετρα.

Έτσι, αναπτύχθηκαν τρεις νέες κλίνες ΜΕΘ και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι άλλες τρεις κλίνες της Μονάδας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλήρως λειτουργικές 6 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020, με ενέργειες του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε η πλήρης επαναλειτουργία του Ε.ΚΑ.Σ.ΚΑ.Π., στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δύο τακτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και βρέφη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το Κέντρο λειτουργεί με 4 καρδιοχειρουργούς, 6 εντατικολόγους, 23 εξειδικευμένους νοσηλευτές και 3 αναισθησιολόγους.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του και έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή σήμερα για εμάς στο Υπουργείο Υγείας, για το Νοσοκομείο Παίδων και για τους συναδέλφους μου ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους εδώ, γιατί με τη βοήθεια της Nestle – την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ – ενισχύσαμε και αυξήσαμε αυτή τη Μονάδα, η οποία είχε 3 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχει 6 κλίνες ΜΕΘ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Είναι όλες αναβαθμισμένες και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στο μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στα παιδιά μας. Θυμίζω ότι επανεκκινήσαμε αυτή τη Μονάδα και ξανανοίξαμε την Παιδικαρδιοχειρουργική. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θα την ενισχύσουμε και θα την καταστήσουμε ανεξάρτητη και αυτόνομη.

Η πανδημία, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, δοκίμασε όλη την ελληνική κοινωνία, ενώ ανέδειξε και τους ιδιώτες, τις εταιρείες και τους φορείς που θέλησαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και με αυτό τον τρόπο, εγκαινιάζουμε ουσιαστικά βήμα-βήμα  το Ε.Σ.Υ. του 21ου αιώνα. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό, με εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου προσωπικό – 10.000 υγειονομικοί προστέθηκαν στο δυναμικό του Ε.Σ.Υ., γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό».

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της NESTLE ΕΛΛΑΣ Νίκος Εμμανουηλίδης δήλωσε: « Η εταιρεία μας, η Nestle, έχει τη φροντίδα των παιδιών στο επίκεντρο εδώ και 150 χρόνια.  Η υγειονομική κρίση που περνάμε, η πανδημία, έχει αναδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι το πιο σημαντικό αγαθό για όλους μας είναι η υγεία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως εταιρεία που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο τομέα Υγείας της χώρας μας και που σήμερα μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους υγειονομικούς, όλο το προσωπικό της χώρας για την προσπάθεια που κάνουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και προστατεύουν πραγματικά το πιο σημαντικό αγαθό όλων μας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας, αφού ευχαρίστησε τον υπουργός Υγείας και την εταιρία Nestle  είπε ότι το μοναδικό, δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται με τελευταίας γενιάς τεχνολογικό εξοπλισμό χάρις στη συμβολή της Nestle και αυξάνει τις λειτουργικές του κλίνες από 3 σε 6.