Ξεκινάει έρευνα σε όλη την Ελλάδα για κύκλωμα με μαϊμού-πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19

0
411

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού-μαϊμού  του Κέντρου Υγείας Παλαμά. O εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια» στην Καρδίτσα ενώ η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα του Κέντρου Υγείας και να έδινε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχει απομακρυνθεί από τη θέση της.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης παρέδωσε σήμερα στην Αντεισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων, για τους εικονικούς εμβολιασμούς, ενώ αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των πλασματικά εμβολιασθέντων. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για 44 ύποπτα περιστατικά που αφορούν και πολίτες που διαμένουν και εκτός του νομού.

«Από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου έχουμε καταλήξει σε συνολικά 44 ύποπτα άτομα. Μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που ενοχοποιείται σε όλη αυτή τη διαδικασία. Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας και κανείς να μην διανοηθεί να το παραβιάσει γιατί η τιμωρία θα είναι παραδειγματική. Η ΕΔΕ συνεχίζεται με τις κλητεύσεις μαρτύρων, ώστε να δούμε ποιοι εμπλέκονται” είπε ο κ. Σερέτης και ανέφερε πως δημιουργήθηκε μια εσφαλμένη εντύπωση ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί σε μια περιοχή των 6.000. Όπως εξήγησε έχουν γίνει 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί σε 3 γραμμές μόνο με pfizer, καθώς και κάτοικοι άλλων περιοχών που έβρισκαν ανοιχτά ραντεβού έρχονταν για εμβολιασμό στο εν λόγω κέντρο υγείας.

Είπε πως από την πρώτη στιγμή η υπάλληλος που ελέγχεται τέθηκε εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητά της. Η ίδια δεν έχει καταθέσει ακόμα αλλά σύμφωνα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων έχει παραδεχθεί τα όσα έχει κάνει. Η υπάλληλος εισήλθε στην εμβολιαστική διαδικασία από τον περασμένο Μάιο. «Η εντολή μας είναι απόλυτη διαφάνεια. Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και οι εμπλοκές», σημείωσε.

Παράλληλα η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι: «Ασκείται πίεση στους γιατρούς για να εκδίδονται πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμών και υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο που εξελίσσεται, που έχει να κάνει με τα πλαστά rapid test».