55 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι. Σε συναγερμό Ξάνθη και Ροδόπη λόγω …Μπαϊράμι

0
188

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ κυρίως στην Ξάνθη και τη Ροδόπη όπου ο Δήμος Ιάσμου είναι σε καραντίνα από την Τρίτη. Συγκεκριμένα 55 νέα κρούσματα και δυο θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από COVID-19 σε 185 και των κρουσμάτων σε 3.203.  Από τα 55 νέα κρούσματα τα 43 είναι στην Ξάνθη,  6 Ροδόπη, 3 Πέλλα, 2 στην Αθήνα και 1 Από πτήση εξωτερικού.

Ο  συναγερμός έχει σημάνει από την Τρίτη στην Ξάνθη μετά τους τρεις νεκρούς που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφεριαρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη  το Μπαϊράμι «φούντωσε» τον κορωνοϊό γιατί πολυπληθείς οικογένειες μουσουλμάνων όλων των ηλικιών, συνωστιστήκαν σε σπίτια συγγενών, για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντος επειδή τα Τζαμιά είναι κλειστά, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και να αυξηθούν τα κρούσματα άλλα και οι θάνατοι. To τελευταίο θύμα ήταν ένας 67χρονος άνδρας που πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης το βράδυ της Τρίτης.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα είχε ανακοινωθεί ότι μια 82χρονη και μια 74χρονη από τον Εχίνο έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Ο 67χρονος νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ η 82χρονη από τις 11 Ιουνίου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα στη Ροδόπη εντοπιστήκαν πέντε νέα κρούσματα τη Τρίτη. Η καραντίνα ήταν μονόδρομος και έτσι μετά από έκτακτη σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολίτικης που έγινε την ίδια μέρα, αποφασίστηκε η  λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας». Οι κάτοικοι απαγορεύεται να μπουν ή να βγουν από το Δήμο, απαγορεύονται οι συναθροίσεις, στις ΔΕΚΟ η μάσκα είναι υποχρεωτική και εφαρμόζονται όλα τα γνωστά περιοριστικά μέτρα.

Τα  κρούσματα

Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 55 νέα κρούσματα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 3.203. Από αυτά τα 698  σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης σημειώθηκαν δυο θάνατοι με τη μακάβρια λίστα να φτάνει τους  187 νεκρούς. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα ενώ  117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.