58 νέα κρούσματα, τα 34 εισαγόμενα, 13 διασωληνωμένοι

0
220

Στα 58 εκτοξεύτηκαν σήμερα τα κρούσματα του COvid-19, από αυτά τα 34 είναι εισαγόμενα ενώ 13 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στην εντατική, από 10 που ήταν την Κυριακή.

Τα καλά νέα είναι ότι για έβδομη συνεχή ημέρα δεν υπάρχει κανένας νεκρός. Αναλυτικά σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας,  6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 στην  Αττική, 7 στη Θεσσαλονίκη, 3 κρούσματα στη Λέσβου,2 στην  Ξάνθη και από 1 στην  Ημαθία, στην Κοζάνη, στην Άρτα και στη Χαλκιδική.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7%  αφορά άνδρες. Από αυτά τα 1.042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος συνεπώς οι νεκροί παραμένουν 193. Από αυτούς οι 62 (32.1%) γυναίκες ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη.

Επίσης 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Από αυτούς οι 3 (23.1%) είναι γυναίκες ενώ 22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Λευκάδας, έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό μιας  πενταμελής οικογένεια Σέρβων τουριστών που βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Η οικογένεια έκανε διακοπές με σκάφος στο νησί, όταν ο πατέρας εκδήλωσε πυρετό και στη συνέχεια η μητέρα εκδήλωσε συμπτώματα. Οι γονείς διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύονται στην Ειδική Μονάδα για τον COVID-19, ενώ τα τρία τους παιδιά, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο  ΕΟΔΥ έχει αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών των Σέρβων επισκεπτών.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής μετά την 15χρονη που είχε βγει θετική. Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι, η οποία φέρεται να βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με τη 15χρονη.

Επίσης μια  αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης διαγνώστηκε θετική και νοσηλεύτηκε για μια ημέρα και πλέον είναι σε καραντίνα στο σπίτι της, με ήπια συμπτώματα. Ο ΕΟΔΥ ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.