60 νέα κρούσματα, τα 42 εισαγόμενα, κανένας νεκρός για τέταρτη ημέρα.

0
162

Εξήντα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 42 εισαγόμενα, αναφέρει η σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Επίσης από τις 7 Ιουλίου δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος.

Αναλυτικά συμφωνά με τα σημερινά  επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ: 40 κρούσματα εντοπιστήκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 8 κρούσματα στην  Θεσσαλονίκης, 1 κρούσμα στην Ημαθία, 1 κρούσμα στην  Ξάνθη, σύνολο 60.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.732, εκ των οποίων το 54.5%  αφορά άνδρες. Από αυτά τα 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεν  έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος συνεπώς παραμένουν  193 νεκροί συνολικά. Από αυτούς οι 62 (32.1%) γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Από αυτούς οι 3 (33.3%) είναι γυναίκες ενώ το 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμα 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ σημερα σήμανε λήξη συναγερμού στην Αιδηψό καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα από τους Σέρβους τουρίστες που είχαν ελεγχθεί χθες για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βγήκαν αρνητικά.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς: «Και τα τελευταία 7 τεστ είναι αρνητικά. Η συνέπεια και η προσπάθεια όλων νίκησε. Η Αιδηψός παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και covid free» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντζιάς. Σημειώνεται πως χθες είχαν ανακοινωθεί ότι ήταν αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ και εκκρεμούσε η εξέταση επτά ακόμη δειγμάτων.