Α.μ.Ε.Α: Τα Seatrac άνοιξαν για τέταρτη χρονιά στην παραλία της Γλυφάδας

0
221

Οι παραλίες στη Γλυφάδα ανοίγουν για όλους! Στην 4η παραλία Γλυφάδας η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τη λειτουργία του Seatrac, με δυο διαδρόμους που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία  μέσα στη θάλασσα εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Υπάλληλοι του Δήμου Γλυφάδας, βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και βοηθούν τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης, να καθίσουν στο ειδικό καροτσάκι και να μπουν στη θάλασσα, για να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η θαλασσοθεραπεία, ιδιαίτερα στα άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα υγείας.

Η οργανωμένη παραλία διαθέτει ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, ομπρέλες, θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά ακριβώς από την παραλία. Η χρήση της εγκατάστασης είναι δωρεάν, όπως πάντα.

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομο, καθώς διαθέτει φωτοβολταϊκό πάνελ. Από το 2016, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας είναι πανελλαδικά πρώτο σε χρήσεις.

Και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας είναι  πανέτοιμος να παρέχει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ και φέτος τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Στέλιο Κουρουπάκη για τον συντονισμό και την κατάθεση ψυχής» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ξεκαθαρίζει: «Νιώθω την ανάγκη να επισημάνω με την ευκαιρία το εξής: Τα εστιατόρια και τα καφέ σύντομα θα ανοίξουν και θα δώσουμε όπου είναι δυνατό επιπλέον χώρο για τραπεζοκαθίσματα. Σε κανένα επιχειρηματία της εστίασης δεν θα επιτραπεί να κλείσει την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους δρόμους, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην επιτήρηση του μέτρου αυτού».

 Τα οφέλη της θαλασσοθεραπείας

Το κολύμπι δεν προσφέρει μόνο δροσιά και ψυχαγωγία, αλλά και ανακούφιση από τους πόνους, καθώς συμβάλει στην ταχύτερη ανάρρωση των τραυματισμών. Η υδρόβια άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει σχεδόν σε όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η μετεγχειρητική αποκατάσταση, είναι συντομότερη όταν γίνεται στο υγρό στοιχείο, διότι μέσω της υδροστατικής πίεσης, το νερό βοηθάει  στη μείωση του οιδήματος και στην βελτίωση της κίνησης

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κολύμβηση και η υδρόβια αεροβική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με τραυματισμούς να ανακτήσουν τη δύναμή τους και να αυξήσουν το εύρος της κίνησής τους.

Μέσω της υδροστατικής πίεσης, το νερό βοηθά στη μείωση του οιδήματος και στην αύξηση της κίνησης, ενώ σε αρκετές μελέτες έχει βρεθεί ότι η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι συντομότερη όταν γίνεται στο υγρό στοιχείο.

Οι ειδικοί συνιστούν να  αποφεύγεται η επαφή με κρύα νερά γιατί ενδεχομένως οι μύες να κάνουν συσπάσεις και να προκληθεί πόνος.