ΑΜΚΕ: Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη αύριο στο Περιστέρι

0
191

Δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιήσουν  αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Περιστέρι, γιατροί της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που είναι στις 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF).

Για τρίτη συνεχή χρονιά, κεντρικό θέμα της είναι η πρόσβαση στην φροντίδα του διαβήτη. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία του IDF για την πρόσβαση των ασθενών στις κατάλληλες θεραπείες, στην αναγκαία φροντίδα και στις νέες τεχνολογίες.

Το κεντρικό μήνυμα της εφετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Μάθε τι κίνδυνο διατρέχεις και ενημερώσου για το τι μπορείς να κάνεις».

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (στάση Μετρό «Περιστέρι», οδός Καραθεοδωρή 1) από  τις 17.30  έως και τις 18.30 και συμπεριλαμβάνουν:

-Μετρήσεις σακχάρου

-Εξετάσεις διαβητικού ποδιού

-Λιπομετρήσεις

Θα ακολουθήσουν ομιλίες ειδικών για:

Τις επιπτώσεις του διαβήτη στην καρδιά (Γ. Μπεκιάρης)

Το διαβητικό πόδι, που είναι μία επικίνδυνη επιπλοκή της νόσου (Α. Καμαράτος)

Τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν τα άτομα με διαβήτη να εμφανίσουν λοιμώξεις και τη σημασία του εμβολιασμού (Ν. Μπαρούχος)

Επιπλέον, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος-εντατικολόγος, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο του καπνίσματος, θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές της σχέσης καπνίσματος και διαβήτη.