Αναστέλλονται όλες οι κανονικές άδειες των υγειονομικών στο ΕΣΥ λόγω Covid-19…

0
81

Αναστέλλονται όλες οι άδειες των υγειονομικών στα  νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Η εξέλιξη αυτή, ήταν αναμενόμενη για εκείνους που παρακολουθούν τους αριθμούς των κρουσμάτων Covid-19 και βλέπουν τη δραματική αύξηση των εισαγωγών ασθενών καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας, των διασωληνωμένων αλλά και των νεκρών.

Δυστυχώς η νέα έκρηξη της πανδημίας που έχει σημειωθεί μέσα στον Αύγουστο, πιέζει τα νοσοκομεία μας πολύ πιο νωρίς από ότι εκτιμούσαν τον περασμένο Μάιο οι ειδικοί. Η απόφαση αυτή λοιπόν ήταν μονόδρομος σε όσους γνωρίζουν τι βλέπουν, όταν διαβάζουν τους αριθμούς που αποτυπώνουν τη σκληρή αλήθεια για το τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες που θα πέσει η θερμοκρασία!

Ποιος αφορά η απόφαση

Αναλυτικά, η απόφαση που υπογραφούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εκδόθηκε σήμερα το πρωί, στάλθηκε στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και αφορά τους: γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου  μέχρι νεωτέρας.

 

Κοντοζαμάνης: «Δεν θα υπάρξει παράταση, ο νόμος θα εφαρμοστεί την 1η Σεπτεμβρίου»

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε συνέντευξή του στο Mega, αναφέρθηκε στη πίεση που δέχεται καθημερινά το σύστημα Υγείας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο κόκκινο και  επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του ΕΣΥ.

Σχετικά με τον σχεδιασμό ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα γίνει ανακατανομή δυνάμεων μέσα στις κλινικές και τα νοσοκομεία.

Παράλληλα τα νοσοκομεία μας θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους νοσούντες  με COVID-19.

Εφόσον υπάρξει έξαρση της πανδημίας και χρειαστεί θα ληφθούν έκτακτα μέτρα, αυτά θα αφορούν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων χειρουργείων σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας όλα τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν κανονικά. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία θα διεξαχθούν, αλλά εάν υπάρξει έξαρση της πανδημίας και αναγκαστούμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα, θα τα πάρουμε. Ο στόχος μας είναι να μην πάμε σε αναστολή χειρουργείων, το σχέδιο μας προβλέπει την κανονική λειτουργία όλων των δομών».

Όσον αφορά την παράταση χρόνου του διαλόγου για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα υπάρξει παράταση, ο νόμος θα εφαρμοστεί την 1η Σεπτεμβρίου. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλωστε είναι υπέρ του εμβολιασμού. Ας βγούμε μπροστά μαζί με εμάς και να πείσουν όλους τους συναδέλφους τους να κάνουν το εμβόλιο».