Από αύριο 5 δωρεάν self-test για τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

0
233

Από τη Τετάρτη 19  έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία, πέντε δωρεάν self test, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Με τη διάθεση αυτής της ποσότητας self test σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος των μελών της σχολικής κοινότητας για την περίοδο των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022 με στόχο φυσικά την αναχαιτιστεί της ενδοσχολικής μετάδοσης της πανδημίας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το self-test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως ο προ-συμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω των self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Κατά την είσοδό τους στις σχολικές δομές,  οφείλουν να έχουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών βεβαίωση αρνητικού self test καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο rapid tests την εβδομάδα με ίδιες δαπάνες, ομοίως έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.
Για τις ιδιωτικές σχολικές μονάδες, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνει τους γονείς μαθητών πέντε ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αξιοποιώντας το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.