Ηλεκτρονικά ή από τα ΚΕΠ το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οχι από τα φαρμακεία

0
465

Η έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έναντι της λοίμωξης SARS –CoV-2  δεν θα γίνεται από τα φαρμακεία αλλά μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ. Τα παραπάνω αναφέρει  εγκύκλιος που εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  και υπογραφεί ο Γ. Γραμματέας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Το πιστοποιητικό εκδίδεται την επόμενη ημέρα από τον εμβολιασμό της τελευταίας δόσης  ανάλογα με το είδος του εμβολίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/.

Αυτό σημαίνει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν εκδίδεται από τα φαρμακεία, γεγονός που φυσικά  ικανοποιεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος έθεσε το θέμα εγγράφως στο υπουργείο Υγείας στις 7-5-2021. Ο κ. Θεμιστοκλέους στην εγκύκλιό του που απευθύνεται στις Υγειονομικές Περιφέρειες αναφέρει μεταξύ αλλων ότι: «Παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιοχής ευθύνης σας, ότι μετά την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας, θα πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες για τη δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθήσουν σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

-Η εν λόγω βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/

-Απαιτούνται προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet.

-Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).