Απολύθηκε γιατρός από το Νοσοκομείο Ρίο της Πάτρας που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδί

0
549

Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για να απολυθεί παιδίατρος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε παιδί.  Η Δικαιοσύνη φυσικά είναι αυτή που θα αποφασίσει για την υπόθεση, που απασχολεί την κοινωνία της Πάτρας τα τελευταία δυο χρόνια. Απορίας άξιο πάντως είναι πως ο γιατρός παρέμενε στη θέση του, παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υγείας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε και φυσικά έκανε το αυτονόητο… ή μάλλον το αυτονόητο στον ιδιωτικό τομέα! Γιατί στο δημόσιο, εν έτη 2021, φαίνεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και μια κακώς εννοούμενη “συναδελφικότητα” εις βάρος πάντα του δημοσίου συμφέροντος!

Αναλυτικά το υπουργείο Υγείας σε σχετική ανακοίνωση εξηγεί: «Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση».

Σημειώνετε ότι σε αναμονή της δικαστικής απόφαση είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας για το θέμα. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.