Δεύτερη περιοδεία της Μίνα Γκάγκα στη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

0
62

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στον πληθυσμό της Βόρειας Ελλάδας εξακολουθούν να προκαλούν πονοκέφαλο στους επιστήμονες και μεγάλη ανησυχία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας εν όψη και του χειμώνα που είναι μόλις μια ανάσα μακριά. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει στη Μακεδονία αρκεί να γνωρίζουμε τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ που αποκαλυφτούν ότι: στο Κιλκίς είναι ανεμβολίαστο το 58,4%, στην Πιερία το 57,7% του πληθυσμού, στη Δράμα το 56,8%, στην Ξάνθη το 54,2%, στις Σέρρες το 53,6%, στη Χαλκιδική και στη Φλώρινα το 52,3%.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που  η  αναπληρώτρια υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, επισκέπτεται ξανά τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις τρείς εβδομάδες από την πρώτη, με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την κυρία Γκάγκα, συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και  οι Διοικητές της 4ης και της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- δυναμικότητας 30 κλινών- και το υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία.

Στα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, η κα Γκάγκα  πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων και επισκέφθηκε τις Κλινικές, τα Εργαστήρια καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων, όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός θα παραστεί σήμερα το πρωί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizerστη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα επισκεφθεί το Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», το οποίο σήμερα εφημερεύει.