Διαδικτυακή Ημερίδα: «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ» Αντικαπνιστική Εκστρατεία & Καρκίνος του Πνεύμονα 29 Μαΐου 2020

0
431

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ», στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 17:00. H ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook (facebook.com/skkephi/) και μαγνητοσκοπημένη από το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας την Κυριακή 31 Μαΐου.

Η διαδικτυακή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό «Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O» και με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος υγείας, κ. Νέλλη Καψή, ενώ θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο.

Η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα θα ξεκινήσει με την κ.Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο του Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια η κ. Νέλλη Καψή, δημοσιογράφος υγείας και αρχισυντάκτρια του περιοδικούHealthDaily, θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους συνομιλητές της:

Ο κ. Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολούθως θα μιλήσει η κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Ογκολόγος, υπεύθυνη Παθολογικής Ογκολογίας της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», με θέμα «Ο ρόλος της ανοσοθεραπείας και των βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα».

Ο κ. Εμμανουήλ Μάνος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α΄, υπεύθυνος λειτουργίας του Βρογχολογικού Εργαστηρίου και Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα μας ενημερώσει για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει οκ. Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνοςτης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι διακοπής καπνίσματος και βλαβερές συνέπειες (ηλεκτρονικό τσιγάρο, άτμισμα)».

Ο κ. Γεώργιος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, θα μας ενημερώσει για τον ρόλο της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ημερίδα θα κλείσει με απαντήσεις των επιστημόνων υγείας σε ερωτήσεις θεατών και με τις συμπερασματικές τους παρατηρήσεις.

Χορηγός επικοινωνίας είναι oτηλεοπτικός σταθμός STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: MSDGreece, Roche, BristolMyers-Squibb,Pfizer,AstraZeneca.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.