Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν. Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

0
263

Δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι πολίτες ανά των 60 ετών αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο.  Τη  διαγραφή του προστίμου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Παρασκευή στον ANT1, ο οποίος τόνισε ότι οι  300 χιλιάδες εμβολιασμένοι πολίτες, που παραμένουν χρεωμένοι με το πρόστιμο θα ενημερωθούν από επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά ο υπουργός επεσήμανε ότι  η πλειονότητα (80%) των πολιτών, ηλικίας άνω των 60 ετών, έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων του προηγούμενου Δεκεμβρίου, από τον οποίο διαφαινόταν ότι ο εμβολιασμός απέτρεπε σημαντικά την διασωλήνωση ηλικιωμένων ασθενών. Το μέτρο αυτό πάρθηκε όχι για εισπρακτικούς λόγους αλλά για να εμβολιαστούν οι 550 χιλιάδες ανεμβολίαστοι που ανήκαν στην ευάλωτη ομάδα των ηλικιωμένων, όπως εξήγησε ο υπουργός.

Η κίνηση απαλλαγής από την οικονομική επιβάρυνση δεν αφορά το σύνολο των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων, όπως διευκρίνισε, αλλά  θα σβηστούν τα πρόστιμα στην περίπτωση που οι εν λόγω πολίτες τελικά αποφάσισαν να εμβολιαστούν. Υπολογίζεται ότι από τη διαγραφή του προστίμου θα επωφεληθούν οι 300 χιλιάδες ηλικιωμένοι που τελικά εμβολιάστηκαν, αλλά παραμένουν χρεωμένοι με το ποσό των 100 ευρώ ανά μήνα: «Είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.00 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο υπουργός.