Δημόπουλος: “Έχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός. Ημίμετρο η διπλή μάσκα.”

Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος καθώς έχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός γι΄ αυτό πρέπει να περιμένουμε να δούμε την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνώμων σχετικά με την παράταση ή όχι της καραντίνας.
Μάλιστα όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, το κρύο τελικά δεν βοήθησε όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων με συνέπεια την ασφυκτική πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ενδεικτικό είναι το γεγονός, όπως είπε, ότι οι κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» είναι όλες κατειλημμένες.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος
Ειδικότερα στο ερώτημα εάν θα υπάρξει παράταση της καραντίνας είπε συγκεκριμένα ότι: “Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός και να πετύχουμε όσο μεγαλύτερο αριθμό μπορούμε σε εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων”.
Όσον αφορά τα εμβόλια τόνισε ότι: “Αναμένουμε την αύξηση του αριθμού των εμβολίων, θα πάρει έγκριση και αυτό της Johnson τις επόμενες μέρες, ενώ θα αυξηθεί και η παραγωγή”.
Επειδή διανύουμε τον τέταρτο μήνα τoυ lockdown (ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 2020) χωρίς να φαίνεται “φως στο τούνελ” σχετικά με την αναστολή της καραντίνας, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση και για το πως θα περάσουμε φέτος το Πάσχα που είναι στις 2 Μάιου. Σε σχετικό ερώτημα ο κ. Δημόπουλος απάντησε ότι: “Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του εμβολιασμού και το πόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός” και εξήγησε ότι: “Τα μέτρα θα δράσουν ως “γέφυρα”, μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί”.
Για το θέμα της διπλής μάσκας, είπε ότι “Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή είναι η λύση, το μέτρο βγήκε λόγω των πολλών μεταλλάξεων. Είναι ημίμετρα μέχρι να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος”.
Όσον αφορά το καυτό θέμα των σχολείων εκτίμησε ότι: “Προτεραιότητα στο άνοιγμα είναι τα σχολεία, γιατί δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά στη διάδοση κι επίσης η ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους”.