Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου στους παιδικούς σταθμούς

0
205

Ο Δήμος Γλυφάδας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά. Προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου, το οποίο θα είναι προαιρετικό και θα μπορούν να κάνουν μία φορά την εβδομάδα. Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο για τα παιδιά, σε αντίθεση με το ρινικό τεστ που πρακτικά έχει ένα βαθμό δυσκολίας για τα πολύ μικρά παιδιά.

«Δωρεάν, προαιρετικό τεστ κορονοϊού με τη λήψη σάλιου για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των παιδικών μας σταθμών τη Δευτέρα. Το self test δεν πραγματοποιείται σε παιδιά παιδικών σταθμών (ξεκινάει από το προνήπιο), ωστόσο είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο το οποίο αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν – προσοχή: σε μορφή κατάλληλη και ανώδυνη για πολύ μικρά παιδιά – σε όποια οικογένεια το επιθυμεί. Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των γονιών για ρινικά τεστ στα μικρά τους παιδιά, για αυτό και ψάξαμε και προμηθευτήκαμε αυτά τα συγκεκριμένα τεστ”.

Κάθε εβδομάδα, όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν αυτού του τύπου το self test για το παιδί τους, από όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και να το κάνουν στο σπίτι τους, μόνο με τη λήψη σάλιου από το στόμα του παιδιού.

“Ευελπιστούμε έτσι ότι καθίσταται ακόμη πιο ασφαλής η καθημερινή λειτουργία των παιδικών σταθμών πρώτα από όλα για τα παιδιά μας αλλά και για τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Είναι αυτονόητο ότι έχουμε πάρει όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα, με θερμικές πύλες, τακτικούς καθαρισμούς, απολυμάνσεις, κλπ. Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό των παιδικών μας σταθμών και για το συντονισμό αυτής της προσπάθειας” είπε ο δήμαρχος και κατέληξε: “Πραγματικά, στους παιδικούς μας σταθμούς, μας έχουν λείψει τα παιδιά μας όλο αυτό το καιρό. Με το καλό να τα υποδεχτούμε τη Δευτέρα. Τα περιμένουμε με όλη μας την αγάπη και την αγωνία να είναι το σχολείο τους το πιο ασφαλές περιβάλλον”.